nyheter


Älvsjö stadsdelsförvaltning -

ny kommunpartner för

förskola21

Älvsjö stadsdelsförvaltning satsar på sina pedagoger!

För att ta del av de senaste får alla pedagoger både barnskötare och förskollärare tillsammans med rektorer och pedagogiska ledare gå på Förskola 21 den 7 oktober.

- Rektorerna i Älvsjös förskolor


Norrköping kommun blir kommunpartner för förskola21

Vi är oerhört stolta över att kunna presentera Norrköping kommun som vår kommunpartner. Norrköping satsar på alla rektorer, som tillsammans får gå på Förskola21 i Stockholm den 7 oktober.


”Norrköpings förskola ska vara i framkant i skapandet av morgondagens förskola! Tillsammans med andra vill vi leda och utveckla utbildningen utifrån forskning och beprövad erfarenhet och göra skillnad för varje barn”


- Adam Olofsson och Caroline Strid

Verksamhetschefer, Utbildningskontoret, Norrköping2019 - är ett viktigt år för svensk förskola


2019 är ett viktigt år för svensk förskola. En omskriven läroplan träder i kraft och vi ska rigga för att Barnkonventionen blir lag 2020. Med detta i fokus slår Förskola21 upp dörrarna igen för andra omgången av konferensen och mötesplatsen Förskola21.


"Vi ser att behovet av fortbildning i förskolan är större än någonsin i år med tanke på de förändringar vi står inför. Vi är otroligt stolta över att genomföra Förskola21 i år igen tillsammans med våra samarbetspartners Lärarförbundet, Lekolar och Norlandia Förskolor", berättar Katinka Vikingsen, projektledare på Meet In Grid och initiativtagare till Förskola21.Sista chansen!

SISTA CHANSEN! På grund av högt biljettryck har vi tagit fram några fler biljetter till Maker/Master Class. Skynda skynda, det är först till kvarn som gäller!nu kan du boka din biljett med e-faktura


Nu kan du boka din biljett till Förskola21 med hjälp av e-faktura. På vår biljettsida finns en särskild knapp för dig som önskar att boka med hjälp av e-faktura.Evelina Weckström & Maria Klasson - En likvärdig förskola - alla barns rätt
Evelina Weckström & Maria Klasson - En likvärdig förskola - alla barns rätt

Bokaktuella Evelina Weckström och Maria KLasson föreläser på Förskola21

Den 18 april släpps boken "En likvärdig förskola - alla barns rätt" - en bok om ett utvecklingsarbete mot en likvärdig förskola. Enligt skollagen ska förskolans utbildning vara likvärdig oavsett var i landet vi befinner oss och läroplanen sätter ramarna för förskolans utbildning. Men vad innebär det i praktiken, vad är det alla barn har rätt till?


På Förskola21 kommer Evelina Weckström och Maria Klasson att återberätta om sitt utvecklingsarbete och sin strävan efter att erbjuda alla barn en likvärdig utbildning och undervisning. De kommer att bjuda på sin skattkista av beprövad erfarenhet efter år av nyfiket forskande i sin egen praktik.


Filosofen och författaren, Jonna Bornemark föreläser på Förskola21
Filosofen och författaren, Jonna Bornemark föreläser på Förskola21

Filosofen Jonna Bornemark kommer till Förskola21

Vi lever i en tid av siffror och statistik med en övertro på att alla problem går att lösa genom att spalta upp, mäta och kvantifiera. När vårt förnuft bara handlar om att räkna blir såväl våra liv som samhället i stort alltmer omänskligt. Allt och alla blir siffror och det finns inget utrymme för omdöme eller eftertanke. Jonna Bornemarks uppmaningar att bjuda mikromotstånd mot förpappringen av mellanmänskliga yrken har fått stort gehör över hela landet. Jonna Bornemark föreläser hör du i Leader Class på Förskola21


Programledaren och författaren Beppe Singer föreläser på Förskola21

Beppe är i grunden utbildad kemist men har haft en lång och tuff väg dit han hamnat idag. Från att ha varit ett klassiskt ”IG-barn” lyckades han 2011 tillsammans med redaktionen för Hjärnkontoret plocka hem utmärkelsen ”Årets Folkbildare”.


Men det många inte vet är att han gått genom hela sitt liv och rackat ner på sig själv, dålig självkänsla, våldsamma tendenser och självmedicinering. Först vid 37 års ålder fick han sin ADHD-diagnos. Med hans föreläsning på Förskola21 bjuder han er till sitt liv där han kommer att berätta allt. Han kommer att berätta om hur hans självbild förändrades när han fick sin diagnos och varför han blir så förbannad när någon beskriver ADHD som en superkraft. Missa inte hans föreläsning "Världens sämste superhjälte" på Förskola21.

NY LÄROPLAN OCH BARNKONVENTIONEN BLIR LAG 2020

HAR DU KOLL?

2019 är ett viktigt år för svensk förskola - en omskriven läroplan träder i kraft och vi ska rigga för att barnkonventionen blir lag 2020. Undervisning skrivs in i läroplanen och nu gäller det att vi tillsammans tar makten över undervisningsbegreppet och vad det betyder.


Så gör er redo hos oss. Vi kan förskola. Boka en plats till höstens vassaste fortbildning för all personal till förskolan.

Nyhet!

ROLLER I FÖRSKOLANS UTBILDNING OCH UNDERVISNING

- ETT STÖDMATERIAL

Vi vet att du och dina kollegor har funderat kring de olika rollerna inom förskolans utbildning och undervisning och därför har vi tagit fram detta material. Stödmaterialet är utarbetat i samarbete mellan Förskola21 och dess nätverk Förskola21 MeetUp, Meet In Grid, Lärarförbundet med dess referensorgan samt Christian Eidevald, utvecklingschef för förskoleförvaltningen i Göteborgs stad och forskare vid Göteborgs universitet, tidigare docent i förskoledidaktik vid Stockholms universitet. Syftet med materialet är att stödja arbetet med tolkningen av skollag och läroplan kring de olika rollerna inom utbildningen och undervisningen i förskolan.