Beppe Singer

Beppe är i grunden utbildad kemist men har haft en lång och tuff väg dit han hamnat idag. Från att ha varit ett klassiskt ”IG-barn” lyckades han 2011 tillsammans med redaktionen för Hjärnkontoret plocka hem utmärkelsen ”Årets Folkbildare”. Han har jobbat som lärare i kemi, fysik, matematik och biologi. Han fick även prova på att jobba som rektor under ett år på en gymnasieskola i Malmö. Det Beppe mest är känd för är att han är programledare för Hjärnkontoret på Barnkanalen och Det Stora Experimentet på Viaplay. För sitt program på Viaplay tilldelades Beppe 2017 Kristallen för Årets Bästa Barn- och Ungdomsprogram. Han har dessutom författat läromedel, producerat och programlett många experimentprogram åt UR och har även börjat ge ut sina egna experimentlådor.

Världens sämste superhjälte

Många ser mig som en bubbligt nyfiken, härlig och allmänt lycklig skåning. Det många inte vet är att jag gått genom hela mitt liv och rackat ner på mig själv, dålig självkänsla, våldsamma tendenser och självmedicinering. Först vid 37 års ålder kunde man konstatera att jag har ADHD. Med denna föreläsning bjuder jag in er i mitt liv, berättar om allt som varit och hur det är nu. Hur jag ser på medicinering av vuxna och barn. Hur min bild av mig själv förändrats sedan jag fick diagnosen och varför jag blir så jäkla förbannad varje gång någon beskriver ADHD eller något annat NPF som en superkraft. För om det är en superkraft jag har brinnandes inuti, ja då måste jag nog vara världens sämste superhjälte.