amelie askman

Som utbildad jurist och anställd på en av nordens största affärsjuridiska byråer, bytte Amelie inte bara jobb efter introduktionen till Peppy Pals, hon gav upp en hel karriär för att ansluta sig till Peppy Pals vision. I rollen om utbildningsansvarig är Amelie den primära kontakten för alla pedagoger som använder Peppy Pals och hon spenderar en stor del av sin tid till att utbilda pedagoger och kommuner i värdet av EQ, och varför det är hög tid för en EQ-revolution.

Empati och medmänsklighet: Egenskaper en

robot aldrig

kan ersätta

Amelie Askman från Peppy Pals prisbelönta team berättar om aktuell forskning kring social och emotionell intelligens (EQ) och hur vi på ett lekfullt sätt kan lära barn egenskaper som empati och medmänsklighet. Egenskaper som blir allt viktigare i en snabbt föränderlig värld, där robotar tar över många av dagens jobb. Faktum är att studier visar att så många som två av tre barn som gå i förskolan idag kommer arbeta med jobb som ännu inte finns. En sak som är säker är att för att vara attraktiv på arbetsmarknaden framöver kommer det krävas mer än ABC och 123. Ta chansen att ta del av konkreta och lekfulla hjälpmedel för att lyckas med värdegrundsarbetet och hänga med i tidens anda.