program - makersquare 

11.30 - 13.30

ALLA AKTIVITETER SKER I MÅN AV PLATS!

VAD ÄR ETT MAKERSQUARE?

MakerSquare är influerat av Makerrörelsen och STEAM (=Science, Technics, Engineering, Arts & Mathematics) Ett Makerspace är en plats för Makers i samhället som man kan återkomma till men med ordet MakerSquare vill vi signalera en plats som uppstår för en dag - ett torg för Makers!


MakerSquare på Förskola21

MakerSquare erbjuder en mängd olika mötesplatser, inspiration och aktiviteter som du kan pröva på! Du kan prova att utforska papper med Linda Linder med Lekolar, smaka mat från Norlandia förskolor, göra tvål med äkta makens och få dina böcker signerade av en mängd författare som finns på plats.PROGRAM MAKERSQUARE

MakerSquare på Förskola21 är ett samarbete mellan pedagoger, makers, konstnärer och ett gäng intressanta leverantörer av material för förskoleverksamhet i Sverige.


Planera din tid noga! Välkommen till ett härligt kreativt kaos där DU är huvudpersonen!

möt några av landets viktigaste influencers i förskolan

Förskola21 utformas i nära samarbete med pedagoger från hela Sverige och du träffar de flesta av de på plats! Här är några av dessa eldsjälar:


Linda Linder

Linda är utbildad förskollärare, lärare (F-3), teaterpedagog och atelierista. Hon är författare och redaktör till antologin "Pedagogisk miljö i tanke och handling" och driver Sveriges största förskoleblogg - Pedagogiska Kullerbyttan. Linda inviger MakerSquare på stora scenen klockan 11.30 på Förskola21 och bjuder in till workshopen VikaRivaSkrynklaForma i papper.
Nea elyoussoufi

Nea är ansiktet bakom Sveriges största Instagramkonto

pedagog.inspiration och författare till boken "Digitalitet i förskolan". Nea deltar i en workshop tillsammans med Nina och Irene, pedagogistor från Södertälje med temat "Ateljékultur i förbindelse med en mångfald av möjligheter" på MakerSquare.

Eva tuvhav gullberg

Eva är konstnär, föreläsare och utbildningskonsult. Hon har bakgrund som förskollärare och ateljerista. och ledde arbetet med att utveckla Sinneslabbet och är idag projektledare för Skapande skola i Vaxholm.