STRECK_LILA.png
sol_orange.png

MAKER SQUARE

Maker Square är en plats för inspiration och aktivitet. Här får du testa verktyg, programmering, lyssna på kortare dragningar och mingla med andra förskoleentusiaster från hela Sverige!

Maker Square ingår i konferensprogrammet, mellan klockan 11.30 - 13.30, och här får du även din lunch.

ABA SKOL

Upptäck nyheter från vårt sortiment inom programmering, STEAM, naturvetenskap mm.

Testa våra nyheter inom programmering, sensoriska upplevelser och kreativt skapande.

Lekolar & Hands-On-Science

Ta del av ha fem stationer i vår monter.

• Sensorisk sensation - Upplev och lär med alla sinnen!

• Babblarna – För barns språkutveckling!

• Programmering och digitalt lärande – att välja rätt programmeringsprodukt!

• Green Screen – I stort och smått!

• Utepedagogik – Ute är det nya inne!​

Natur & Kultur dukar upp ett dignande bokbord med intressanta titlar och material för förskolan. Dessutom Speakers Corner! Karin Salmson kommer utifrån sin bok ”Att välja bilderböcker”uppmuntra dig som pedagog att ta en titt i förskolans bokhylla. Vilka normer och förväntningar förmedlar böckerna som ni läser för barnen? Med ett medvetet urval av bilderböcker på förskolan kan alla barn hitta berättelser och bilder som de känner igen sig i samtidigt som de får upp ögonen för den mångfald som finns i vårt samhälle. Karin Salmson har tidigare drivit normkreativt barnboksförlag och har själv skrivit många böcker.

Passa även på att ställa dina frågor till våra föreläsande författare. På plats finns Harold Göthson (Reggio Emilia), Jenni Nilsson & Mimmi Örberg, (Uppsala Universitet), Ann Lillvist (Örebro Universitet), Eva Tuvhav Gullberg (konstnär/ateljerista m.m.) och Henrik Lindh (Haninge kommun).

Unikum

Älskar du tårta? Kom förbi vår monter och tävla om en tårta till din förskola!

Förutom en rafflande bolltävling där du kan vinna en 16-bitars tårta till din förskola kan du även få möjlighet att träffa våra experter inom SKA förskola och höra mer om Unikum. Håll utkik efter vår presentation om SKA! Och missa inte Caroline Wiking, rektor i Halmstad som berättar om hur de har arbetat med SKA och användandet av Unikum.

Friendy

Välkommen att utforska Känslans ABC tillsammans med oss i montern hos FRIENDY. Vi bjuder på smakprov ur föreställningen Bubblande känslor, roliga övningar och gemensam reflektion. Tävla i vår känslo- och tänkvärda QUIZ (förmånligt pris utlovas) samt ta del av finfina erbjudanden från vårt utbud av känslodockor, böcker, poster, barnteater, utbildningar och annat.

ABA Skol CMYK payoff SE (1).png

UTSTÄLLARE