top of page
sol_orange.png

Maker/Master Class
Lek- och kulturspåret

I Maker/Master Class kan du välja mellan barnrättspåret eller lek/kulturspåret. Dagen inleds 8.45 med en gemensam föreläsning samt panelsamtal och avslutas med en gemensam föreläsning för alla spår, däremellan kan du ta del av föreläsningar, fördjupande samtal och workshops inom barnrätt- och lek/kulturspåret

STRECK_LILA.png
transparent_bild.png
transparent_bild.png

11.30 -12.15

FÖRELÄSNING:

Riskfylld lek som demokratisk handling

Självstyrd lek borde vara en självklarhet i en demokratisk förskola, men det kräver modiga pedagoger för att kunna överkomma rädslor och tillåta en bredare lek-repertoar. Nyfikenhet, utmaningar, och möjligheter att utforska det okända är fyllt med risk - att det misslyckas eller går illa. Föreläsningen förklarar varför riskfylld lek är en nödvändig del av en demokratisk förskola och erbjuder idéer till hur vi kan skapa förskolor som är äventyrliga och så trygga som nödvändigt.

13.30 -14.30

WORKSHOP

Demokrati ur ett kultur & lekperspektiv

Äntligen är det dags att göra, inte bara lyssna! I workshoppen Demokrati ur ett lek- och kulturperspektiv kommer du handgripligen få bearbeta innehållet under dagen, och viktigast av allt möta andra pedagoger att göra det tillsammans med. Här får ni dela erfarenheter utifrån en gemensam uppgift och tillsammans kavla upp ärmarna för att hitta skapa möjligheter för mer lek och kultur i förskolan. I workshoppen blir just ditt bidrag viktigt. Det är dags att skapa förändring och starta en rörelse tillsammans! 

Workshoppen leds av Linda Linder som instruerar er och stöttar grupperna i processen.  

Förskola_utan_grön_RGB.png
bottom of page